top of page
Happy Little Girl
Hoe werk ik?

In een eerste gesprek wil ik graag van beide ouders horen wat jullie ervaren.

Hoe heeft jullie kind zich tot nu toe ontwikkeld? Waar zijn jullie trots op? Waarom loopt het nu niet lekker? Waar heeft je kind last van?  Zo kan ik meteen meedenken en gericht tips geven, want jullie kind is uniek en elke opvoedsituatie is anders. Het kind is niet aanwezig bij deze intake.

Daarna volgt een aantal afspraken met het kind. Na ongeveer 5 afspraken komen we weer samen. Ik hoor dan graag welke verandering jullie bij je kind zien. Wat hoor je van school en waar lopen jullie thuis tegen aan? We nemen door wat je eraan zou kunnen doen om je kind thuis verder te helpen. Als er zaken zijn die de oplossing tegenhouden, zullen we die samen bespreken. 

Het kind centraal

Je kind krijgt in mijn praktijk de ruimte om zelf aan te geven wat er aan de hand is. Ik werk procesgericht en afgestemd op het unieke kind. Vanuit oprechte aandacht gaan we op zoek naar oplossingen door te knutselen, te tekenen, te spelen of te praten. Het kind kiest dit zelf, en zo komen we er vanuit het zelfhelend en beeldend vermogen van het kind achter wat er nodig is om weer blij en gelukkig te kunnen zijn.

Ik spreek de talenten van het kind (weer) aan om zijn of haar durf te versterken. Ik kan een problematische situatie niet altijd oplossen, maar een kind wel leren om beter met omstandigheden om te gaan, of hem of haar helpen begrijpen waar een gevoel vandaan komt.

Praktische zaken

Integratieve kindercoaching is een kortdurend traject dat bestaat uit 5 tot 15 sessies van een uur. De begeleiding is specifiek gebaseerd op jullie kind. 

Ouders, school en andere verzorgers of begeleiders zijn ervaringsdeskundigen en kunnen mij vaak cruciale informatie over het kind geven.

Ik stuur voor het eerste gesprek een vragenlijst en behandelovereenkomst toe.

bottom of page